Ugglelyssning

IMG_2395_1024px-1

Sex medlemmar och en hund, Jansson, samlades på torsdagskvällen för att åka ut i skogarna och lyssna efter ugglor. Det är en tradition som pågått i många år.

Vi satte oss i bilarna och åkte västerut. Vid den här tiden på året vågar man sig inte och köra på skogsvägar utan får hålla sig till de större stråken. Första stoppet blev i Lilla Kumlan.

Två stycken pärlugglor tävlade om att ”sjunga” vackrast. Det är en fantastisk upplevelse att stå i månskenet och höra deras trollska poppande läte.
Färden gick vidare till utkanten av naturreservatet Genstigsbrännan. Där hörde vi också en pärluggla inne i reservatet.

Efter några kilometer tog vi en promenad upp till ett torp. Månen sken över gårdstunet och en av deltagarna tyckte att hon kände sig som om hon var mitt uppe i ett kriminaldrama. Men inga ugglor.

Nu gick färden tillbaka till Ställdalen och järnvägsövergången öster om Bondsvartviken. Bengt åtog sig att göra en brasa för korvgrillning. Vi andra tog en promenad söderut men tyvärr inga ugglor.

IMG_2380_1024px-1

Vi återsamlades vid elden och grillade både korv och marshmallows.
Samtalet var lågmält. En stjärnbeklädd himmel, en nästa full måne och tystande i den ljumma kvällen gjorde att blev sittande länge. Klockan var nästa elva innan vi skildes.

Text: Thyra Lundell
Foto: Bengt Lundell

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.