Familjedag med invigning

Ställdalens Naturstudieklubb hade inbjudit till familjedag vid klubbstugan i lördags och ett antal aktiva hörsammade kallelsen och tog sig dit.
Klubbstugan ligger i Stora Kumlan och har tidigare tjänstgjort som skola, innan den blev klubblokal.
På programmet fanns bland annat invigning av en ramp, som underlättar för de som har svårt att gå i trappor.
Och visst behövs det sådan anpassning. Många av medlemmarna har varit med i registret ända sedan föreningen bildades i mitten av förra århundradet!

Willy Andersson, som själv är en av veteranerna, tog emot på trappan klädd i hög hatt och träningskläder! Han berättar om rampens bakgrund:
När jag själv hade råkat ut för en olyckshändelse, kom en granne över med den till mig. Jag behövde den inte, men tänkte på den till klubbstugan och nu har vi köpt den och fått hjälp att placera den här.

Thyra och Bengt Lundell hade gjort ett invigningsband – en girlang av rönnbärskvistar och slingerväxter, som fick klippas med busksax!

Lars-Erik och Anita Pettersson blev de första att använda rampen, och båda försäkrade att den fungerade utmärkt.

Efter invigningen var det dags att prova på en tipspromenad som Kaija Remonen i ordningsställt.

Emma, Rasmus och Erik funderade vilken fågel som kan menas med ”lyckliga”.

Svaren på frågorna hade alla anknytning till fågelriket och en del var inte så svåra medan andra vållade ett ordentligt huvudbry. Vad sägs om en fågel till ”Efter Vätternloppet”?

”Fågel i kaffet” hade nog de flesta ingen svårighet med.

Det visade sig vid rättningen (också den utförd av Kaija) att ingen hade lyckats få alla rätt, men alla deltagande fick ändå möjlighet att välja varsitt pris från prisbordet.

Efter uteaktiviteterna samlades alla i stora salen för fika ur den medhavda kaffekorgen. Det surrades flitigt och stämningen var trivsam och trevlig.

Text och foto: Björn Öringbäck

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.