Årsmötet Ställdalens Naturstudieklubb.

2018-02-24 SNK Årsmöte_4_650PX-2

Ställdalens Naturstudieklubb har startat ett nytt verksamhetsår. Ett 20-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan till årsmötet.

2018-02-24 SNK Årsmöte_1_650PX-2

Undertecknad hälsade välkommen. Jag började med att tända ett ljus och säga några ord om klubbens bortgångne medlem, Gunnar Björkman. Han har varit med från 1957 då klubben startade. Under ett par omgångar har han varit klubbens ordförande. Gunnar lade mycket av sin fritid på att arbete ideellt för olika föreningar i Ljusnarsberg. Vi höll en tyst minut och lät våra tankar gå till Gunnar och för vad han gjort för oss personligen och för klubben.

2018-02-24 SNK Årsmöte_2_650PX-2

Så startade årsmötet. Willy Andersson valdes till att leda årsmötet. Vid sin sida hade han sekreteraren Inger Ljungqvist.
Medlemmarna delgavs verksamhetsberättelse, kassa och revisionsberättelse. Med det som underlag gav mötesdeltagarna klubbens styrelse ansvarsfrihet.
Till ordförande för verksamhetesåret 2018 valdes Thyra Lundell. Till styrelse valdes
Lars Erik Pettersson, Inger Ljungqvist, Bengt Johansson, Märta Dahlberg, Kjell Hansson och Kerstin Johansson. Som ersättare valdes Willy Andersson och Kerstin Kuismin.
Dessutom valdes ett antal medlemmar till olika kommitéér.
Innan mötet avslutades hyllades Hans Eriksson som efter många år i styrelsen avsagt sig omval. Hans har varit med från klubbens start och varit en klippa i styrelsearbetet. Tyvärr hade han inte möjlighet att deltaga på dagens årsmöte. Inger och Leif Ljungqvist fick därför i uppdrag att besöka honom i hemmet och överlämna en blomma och hälsningar från klubben.

2018-02-24 SNK Årsmöte_5_650PX-2

När dagordningen var avklarad var det dags för Märta Dahlberg att visa bilder. Sommaren 2017 deltog hon i en växtexkusion i södra Skåne. Arrangerad av Svenska Botaniska Föreningen. Det var fina bilder. Märta gav en intressant skildring om både natur och växtlighet.

2018-02-24 SNK Årsmöte_11_650PX-2

Så var det dags att avsmaka Nikkalouktasoppan som Kaija Remonen och Kerstin Johansson kokat. Mycket gott.

2018-02-24 SNK Årsmöte_9_650PX-2

Frestade till omtag både en och två gånger.
När magen var nöjd var det dags för Bengt Lundell att visa bilder från klubbens aktiviteter under 2017. Det dyker upp så många trevliga minnen när man ser tillbaka även om det bara är ett år i tiden.
Årsmötet avslutades med kaffe. Nästa gång vi träffas är för att lyssna efter ugglor den 8 mars.
Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.